COMMUNICATION AND MARKETING MANAGER – SCREAM MEDIEBYRÅ

Vi söker

Nu söker vi efter en kommunikations- och marknadsansvarig till Mediebyrån Scream. Scream är Sveriges ledande oberoende mediebyrå. De är experter på media och kommunikation och deras vision är att göra det enkelt att skapa framgångsrik kommunikation tillsammans med sina kunder. I rollen som kommunikationsansvarig kommer du in på en dynamisk och entreprenöriell arbetsplats, där du ges möjligheten att arbeta med några av Sveriges största varumärken.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med att utveckla, driva och hålla samman Screams kommunikation för att stärka vårt varumärke och relationen till våra kunder? Är du en initiativrik doer som trivs att jobba med andra som brinner för kommunikation och marknadsföring? Då kan den här rollen vara något för dig. I den här rollen får du ansvara för att utveckla, driva och genomföra vår externa kommunikation och marknadsföring. Detta innebär att du ansvarar för vår hemsida, sociala medier, nyhetsbrev, events, tävlingar och PR. Tjänsten kombinerar strategiska arbetsuppgifter som att ta fram vår marknadsplan med mer praktiska uppgifter som att planera, genomföra och följa upp våra aktiviteter. Du får även arbeta med praktiska uppgifter som att planera, genomföra och följa upp aktiviteter. Tjänsten innebär många kontaktytor på Scream och du rapporterar till ledningsgruppen.

I dina arbetsuppgifter ingår till exempel att:

 • Ansvara för att ta fram och genomföra vår marknadsplan
 • Utveckla och hålla vår site uppdaterad
 • Planera och ta fram innehåll till vårt nyhetsbrev
 • Ta fram och publicera innehåll för sociala medier
 • Planera och genomföra events för våra kunder och sponsrade branschevent
 • Analysera och följa upp vår kommunikation och marknadsföring

Din profil

Vi ser att du har erfarenhet av kommunikation och marknadsföring samt har ett starkt intresse för att hålla dig uppdaterad inom de senaste trenderna i branschen. För att lyckas och trivas med den här tjänsten måste du vara en självgående teamplayer som gärna tar initiativ och får saker gjorda. Du motiveras av att jobba i flera projekt parallellt. Du har lätt för att kommunicera och presentera för andra, och har ett sinne för projektledning och ordning.

 • Minst 2 års erfarenhet av arbete inom PR eller på marknadsavdelning
 • Du gillar att skriva och har erfarenhet av att skriva pressreleaser
 • Du har erfarenhet av att utveckla innehåll till sociala medier, nyhetsbrev och sajt
 • Du har en utbildning inom kommunikation, PR eller marknadsföring
 • Kunskaper inom grafisk design
 • God skriftlig samt muntlig kommunikationsförmåga i både svenska och engelska.
 • Erfarenhet av mediebranschen är meriterande

Om företaget

Scream som organisation drivs av ett engagerat entreprenörskap med missionen att utveckla och inspirera både anställda och kundePå Scream sätter vi personalen i första hand och är stolta över att vara ett av de svenska företag som certifierats av Great Place to Work. Scream tillhör Media Family koncernen med 3 kontor i Sverige, totalt 140 anställda och en omsättning 2021 på 2,1 miljarder SEK. Scream arbetar med flera av Sveriges största varumärken och vi har blivit nominerade och vunnit åtskilliga priser i flertalet branschtävlingar under åren. Jämställdhet och ett arbete för ökad mångfald är självklarheter hos oss. Hos oss finns oändligt många karriärvägar, vi är en oberoende byrå som utvecklas med och av våra medarbetare.

Övrig information

Låter det intressant? Vänligen ansök idag med ditt CV. Urvals- och intervjuprocess sker löpande. För WorkStudio är det viktigt att erbjuda lika möjligheter. Vi kommer därför att överväga alla kvalificerade ansökningar om anställning utan hänsyn till ras, hudfärg, religion, kön, könsidentitet eller uttryck, sexuell läggning, nationellt ursprung, genetik, funktionshinder eller ålder.

Sök denna tjänst Skriv ut Tipsa en vän
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Placering
Stockholm
NINA REHNMARK
Kontaktperson
NINA REHNMARK
072 703 96 66