CLIENT LEAD – SCREAM MEDIABYRÅ

Vi söker

Tjänsten är redan tillsatt och går ej att söka.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en Client Lead till mediebyrån Scream. Scream är Sveriges ledande oberoende mediebyrå. De är experter på media och kommunikation med visionen att göra det enkelt att skapa framgångsrik kommunikation tillsammans med deras kunder. I rollen som Client Lead kommer du in på en dynamisk och entreprenöriell arbetsplats, där du ges möjligheten att arbeta med några av Sveriges största varumärken.

Som Client Lead leder och driver du både kund och internt team framåt. Du bidrar till att växa kundens varumärke och affär genom strategisk rådgivning avseende kundens marknadskommunikation. Du tar fram data- och insiktsdrivna strategier där du visar på en holistisk syn på kommunikation, du har god förståelse för kundresan och medias roll oavsett köpta, ägda eller förtjänade kanaler. Du är ansvarig för kundnöjdhet och kundlönsamhet samt för att hitta nya affärsmöjligheter mellan kund, Scream och koncernens bolag. Du säkerställer strategisk höjd och kvalitet i alla leveranser mot kund. Du omsätter strategi till operativ kampanjplanering. I arbetet med att leda det interna kundteamet har du i uppgift att tydliggöra riktning och förväntningar. Du säkerställer att kundteamet inkluderas på bästa sätt för att leverera kundvärde i alla våra leveranser och för att bygga ett engagerat och motiverat team.

I dina arbetsuppgifter ingår:

 • Ledning av kund, kundrelation och kundutveckling.
 • Ledning av kundteam hos Scream.
 • Merförsäljning och new business.
 • Strategi, rådgivning, medietaktik.

Din profil

Vi ser gärna att du är en självgående, positiv, nyfiken, proaktiv och utåtriktad person med hög förmåga att driva eget lärande samt att du har ett strukturerat och lösningsorienterat arbetssätt Du har god servicekänsla, är socialt kompetent och relationsbyggande samt har förmåga att hantera flera projekt samtidigt. Du uttrycker dig väl i svenska och engelska i tal och skrift, är en god presentatör och är skicklig på att sälja in idéer.

 • Minst 5 års erfarenhet av projektledning av kunder och kampanjer från byrå eller kundsidan med fokus på medieköp.
 • Akademisk examen inom ekonomi, statistik, marknadsföring eller likvärdig utbildning.
 • God skriftlig samt muntlig kommunikationsförmåga i både svenska och engelska.
 • Erfarenhet av strategiska konsultuppdrag.
 • God förståelse för kundernas affär, verksamhet, utmaningar och behov. Du låter kundens affärslogik vägleda medierådgivningen.
 • Bred kompetens inom kommunikationsstrategi – inkl. brand & performance marketing.
 • God kunskap inom marknadskommunikation och förståelse för olika teoretiska modeller, metoder, verktyg och ramverk.
 • Mycket god kunskap inom de olika medieslagen och hur de planeras (specialistkunskap från digitala discipliner är meriterande).
 • Mycket god analytisk förmåga.
 • Du arbetar i system och programvaror som används i ekonomi, administration, planering, målgruppsarbete, konkurrensbevakning t.ex; Marathon, Sesame, RM, MMS, Google Analytics och andra programvaror som är väsentliga för strategi och planering på en högre nivå.
 • Du är en stark och naturlig ledare med goda ledaregenskaper. I ditt ledarskap visar du prov på lyhördhet, tydlighet, stort engagemang och en vilja att driva ditt kundteam framåt.
 • Du har ett coachande ledarskap med en stark tro på en tydlig feedback-kultur.

Om företaget

Scream som organisation drivs av ett engagerat entreprenörskap med missionen att utveckla och inspirera både anställda och kunder.På Scream sätter vi personalen i första hand och är stolta över att vara ett av de svenska företag som certifierats av Great Place to Work. Scream tillhör Media Family koncernen med 3 kontor i Sverige, totalt 140 anställda och en omsättning 2021 på 2,1 miljarder SEK. Scream arbetar med flera av Sveriges största varumärken och vi har blivit nominerade och vunnit åtskilliga priser i flertalet branschtävlingar under åren. Jämställdhet och ett arbete för ökad mångfald är självklarheter hos oss. Hos oss finns oändligt många karriärvägar, vi är en oberoende byrå som utvecklas med och av våra medarbetare.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start omgående med placering på kontoret i centrala Stockholm. Låter tjänsten intressant? Välkommen med din ansökan.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Placering
Stockholm
Emily de Piro
Kontaktperson
Emily de Piro
0708 43 44 07