COPYWRITER – GODEL

Vi söker

Tjänsten är redan tillsatt och går ej att söka.

Arbetsbeskrivning

Rollen som Copywriter hos GodEl kräver en unik förmåga att formulera säljande copy likväl som insiktsdriven och lojaliserande kundkommunikation. Du arbetar från ax till limpa, dvs du producerar, publicerar och följer upp.

Som Copywriter på GodEl är du digital ut i fingerspetsarna och arbetar självständigt i digitala kanaler såsom till hemsidan och i olika CRM-verktyg. Du arbetar aktivt med SEO och skapar med lätthet nya landningssidor och nya moduler i WordPress.

Du ansvarar för att GodEls varumärke och tonalitet efterlevs i alla kanaler – både externt och gentemot GodEls kunder. Du jobbar nära Art Director, CRM Manager och Social Media Manager.

Din profil

Vi söker dig som har:

 • Minst fem års erfarenhet av liknande roll på en reklambyrå, marknads- kommunikation eller inhouseavdelning.
 • Du är kreativ och duktig på att komma upp med nya idéer och uppslag.
 • Du är van att omsätta komplex information till förståelig och lättläst kommunikation.
 • Mycket god förståelse för både lojaliserande och konverterande kommunikation samt sökordsoptimerande texter.
 • Erfarenhet av att skriva för och arbeta med digitala kanaler.
 • Kunskaper i WordPress och CRM-verktyg.
 • Meriterande om du även har erfarenhet av prenumerationstjänster.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
 • En akademisk utbildning alt. högre utbildning inom marknadsföring, kommunikation eller journalistik.

Som person är du kreativ, lösningsorienterad och strukturerad. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team. Du är ordningsam och har förmåga att hantera flera projekt och leveranser samtidigt.

Om företaget

Okej, men vad är GodEl nu igen?

GodEl är Sveriges nionde största elbolag och drivs med ett enda syfte – att göra världen till en bättre plats. Det gör vi genom att sälja förnybar och Bra Miljöval-märkt el, driva energibranschens svar på draknästet, Startup 4 Climate, och kanske framför allt genom att skänka hela vårt årliga överskott till våra välgörenhetspartners. Hittills har vi genererat över 62 miljoner kronor till våra partners så som Rädda Barnen, Barncancerfonden, Naturskyddsföreningen och SOS Barnbyar. Som grädde på moset är vi Sveriges mest ansedda elbolag, vi toppar kontinuerligt hållbarhetsrankingar och är även ett av de mest jämställda bolagen i energibranschen.

Undrar du vem som äger oss? Vi ägs av den svenska stiftelsen GoodCause, vars enda mål är att starta företag och låta vinsten gå till välgörande ändamål.

Vad du får hos oss:

 • Den sällsynta chansen att arbeta på ett företag vars enda syfte är att göra världen till en bättre plats.
 • Ett superengagerat team med olika specialistkompetenser som utgör GodEls kreativa marknadsavdelning.
 • Ett fint kontor i en miljöcertifierad byggnad i centrala Sundbyberg (ett stenkast ifrån tunnelbana, tvärbana, pendeltåg och bussar).
 • Möjlighet att påverka GodEls framtid, i en öppen kultur där nya idéer lyssnas på.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på kontoret i Sundbyberg och möjlighet till distansarbete. Provanställning tillämpas. Låter tjänsten intressant? Välkommen med din ansökan.

WorkStudio arbetar med kompetensbaserad metodik i sina rekryteringar och hanterar alla kvalificerade ansökningar utan hänsyn till kön, ålder och bakgrund.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Placering
Sundbyberg
Mia Ljunggren
Kontaktperson
Mia Ljunggren
073 066 55 22