COPYWRITER – MEDIA.MONKS

Vi söker

Denna tjänst är redan tillsatt och går ej att söka.

Arbetsbeskrivning

Media.Monks är en global reklam- och marknadsföringsbyrå med digitalt fokus, som jobbar holistiskt med content, data, digital media och tech. Våra kunder har tillgång till ett globalt team på 6000 personer, utspridda på 57 kontor i 33 länder. MediaMonks jobbar med några av världens största varumärken, både globalt och på lokal nivå. Vår ambition är att förändra branschen; hur jobbet görs, vem som gör det och hur det mäts. Mångfald och jämställdhet är en viktig del av vår resa för att nå dit.

Som Copywriter på Media.Monks kommer du att vara delaktig i den kreativa processen och producera kampanjer och koncept framför allt till digitalt- och rörligt media. Som copywriter kommer du att arbeta operativt med utvecklingen av kommunikationskoncept för kampanjer och varumärkesstärkande aktiviteter i nära samarbete med andra kreatörer lokalt samt i interaktion med övriga kollegor världen över i löpande uppdrag. Du kommer få möjlighet att arbeta i stora 360-kampanjer på internationell nivå, samtidigt som du kommer arbeta fram lokalt relevanta adaptioner av centrala kampanjer.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att vara:

  • Producera kreativa idéer och copy för Media.Monks projekt och uppdrag.
  • Skapa insiktsdriven, målgruppsfokuserad kommunikation i ett omnichannel landskap.
  • Säkerställa tone of voice för kundernas uppdrag.
  • Säkerställa att copyn är godkänd ur ett juridiskt (upphovsrätts) perspektiv.
  • Samarbeta med kreatörer lokalt samt i interaktion med övriga kollegor världen över.
  • Korrekturläsning.

Din profil

För att lyckas i rollen behöver du vara kreativ med en hög affärsförståelse. Du har troligen arbetat i liknande roll på byrå med erfarenhet av stora 360-kampanjer, framför allt digitalt och rörligt. Du har en examen i copywriting, journalistik, kreativt skrivande eller liknande och har mycket goda kunskaper i skriftlig engelska och svenska.

För att lyckas krävs att du är självgående och gillar att ta egna initiativ. Du behöver även vara strukturerad och målinriktad samtidigt som du är väldigt flexibel. Att tänka kanaloberoende är självklart för dig och du gillar att kastas in i både spännande och utmanande möten och projekt. Du tycker om att inspirera andra och är en skicklig presentatör. Du är kreativ, affärsdriven, noggrann och nyfiken på omvärlden. Du har en kommunikativ förmåga att hantera projekt mellan flera internationella kontor samtidigt. Ett brinnande intresse för bilar är ett stort plus!

Om företaget

Media.Monks har en ambitiös vision att på riktigt förändra reklam- och marknadsföringsbranschen. Media.Monks jobbar med 8 av de 10 mest innovativa företagen i världen, nya varumärken såväl som etablerade, DTC såväl som B2B samt med globala kunder såväl som lokala.

I Stockholm bygger vi nu grunden för att även i Norden spegla utvecklingen och ambitionen vi har på både global och lokal nivå: att hjälpa våra kunder att ta kontroll över sin egen data, att bygga ut marknadsavdelningars egna ekosystem till smartare och effektivare kommunikationsverktyg samt skapa och producera content som gör skillnad. Tillsammans med våra 6000 kollegor världen över matchar vi rätt expertis med rätt jobb och är kostnadseffektiva utan att någonsin tumma på kvaliteten eller kreativiteten. Lokalt är vi ett litet men snabbt växande nordiskt team, som sitter i hjärtat av Stockholm City.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start omgående med placering på kontoret i centrala Stockholm. Låter tjänsten intressant? Välkommen med din ansökan!

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Placering
Stockholm
Mia Ljunggren
Kontaktperson
Mia Ljunggren
073 066 55 22