Copywriter – Reaktion

Vi söker

Denna tjänst är redan tillsatt och går ej att söka.

Arbetsbeskrivning

Skriver du under på att ”creativity is data having fun”? Då är du kanske den Copywriter vi söker och att du, precis som Reaktion, drivs av att skapa relevant och träffsäker kommunikation i framför allt digitala kanaler.

Som Copywriter hos Reaktion blir du en nyckelperson för att förstärka och befästa positionen som ledande byrå inom datadriven kommunikation.

Du kommer att vara delaktig i den kreativa processen och producera kampanjer och koncept framför allt till digitalt- och rörligt media. Som Copywriter kommer du att arbeta aktivt med utvecklingen av kommunikationskoncept för kampanjer och varumärkesstärkande aktiviteter i nära samarbete med andra kreatörer på byrån. Reaktion arbetar med kunder både som fullservicebyrå och för andra i projekt inom datadriven kommunikation. Dina arbetsuppgifter kommer därmed bestå av både strategist konceptarbete till operativt skrivande.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att vara att:

  • Skapa insiktsdriven, målgruppsfokuserad kommunikation med fokus på digitala kanaler.
  • Skriva nyhetsbrev och inlägg för sociala medier.
  • Omvandla strategiska underlag från kund till taktisk kommunikation.
  • Utifrån genomförda analyser ”skruva till” kampanjer och optimera insatserna.
  • Skriva pressreleaser.
  • Säkerställa tone of voice för kundernas uppdrag.
  • Vara delaktig i pitcharbete.
  • Korrekturläsning.

Din profil

Du har troligen arbetat som Copywriter på byrå i minst tre år, med fokus på digitala kanaler. Du har en examen i copywriting, journalistik, kreativt skrivande eller liknande och har mycket goda kunskaper i svenska.

Som person är du självgående och gillar att ta egna initiativ. Du behöver vara strukturerad samtidigt som du är väldigt flexibel. Att tänka kanaloberoende är självklart för dig och du gillar att kastas in i både spännande och utmanande möten och projekt. Du tycker om att inspirera andra och är en skicklig presentatör. Du är kreativ, affärsdriven, noggrann och nyfiken på omvärlden. Du har en kommunikativ förmåga att hantera flera projekt samtidigt.

Om företaget

Reaktion är i dag ledande inom datadriven kommunikation i Sverige och arbetar med kunder som Renault, Barncancerfonden, Elixir Pharma, Soltech, Svensk Fastighetsförmedling, Bluestep, Lloyds Apotek, mfl. Reaktions affärsidé är att med datainsikter skapa kommunikation som engagerar och konverterar. Data ger byråns strateger nödvändig insikt och kunskap som våra kreatörer sedan har som underlag för att skapa målgruppsanpassade budskap. Det ger kommunikation som är både pricksäker, kostnadseffektiv, skapar förändrade och önskade beteenden som är mätbara.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start omgående på Reaktions kontor i Stockholm. Låter tjänsten intressant? Ansök gärna idag då vi löpande intervjuar kandidater.

 

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Placering
Stockholm
Emily de Piro
Kontaktperson
Emily de Piro
0708 43 44 07