SOCIAL MEDIA MANAGER – GODEL

Vi söker

Tjänsten är redan tillsatt och går ej att söka.

Arbetsbeskrivning

Är du en kreativ Social Media Manager som vill ta ett helhetsansvar för GodEls sociala närvaro? Är du dessutom intresserad av hållbarhet och hur el kan förändra beteenden så har du kommit helt rätt! På GodEls kreativa marknadsavdelning blir du en nyckelperson tillsammans med ett drivet gäng specialister vars främsta fokus är insiktsdriven kommunikation och marknadsföring.

 

I rollen som Social Media Manager hos GodEl tar du ansvar för företagets närvaro i de sociala mediekanalerna, så som Facebook, Instagram och Linkedin. Du arbetar från ax till limpa, dvs du ansvarar för strategin, producerar, publicerar och följer upp. Du ser också till att de sociala mediekanalerna kompletterar och stärker varandra för att skapa maximalt värde till GodEls följare.

Som Social Media Manager kommer du att få:

 • Ansvara för GodEls contentplan och KPI:er.
 • Ansvara för både design och innehåll för sociala mediekanaler.
 • Producera (rörligt och stilla) och publicera innehåll i SoMe.
 • Skriva sökordsoptimerade texter samt sätta copy för webb och kundkommunikation och annonsering.
 • Respondera på följarnas kommentarer och agera Community Manager.
 • Ansvara för att GodEls varumärke, tonalitet och visuella identitet efterlevs i alla kanaler.

Som Social Media Manager på GodEl är du digital ut i fingerspetsarna och arbetar självständigt i sociala mediekanaler. Du jobbar nära Growth Manager, Art Director och med teamets Kommunikatör. Vi ser att du har en unik förmåga att skapa insiktsdriven content till sociala medier både organiskt och köpt. Självklart har du ett stort intresse av trender i sociala medier och hänger med i utvecklingen. Du vet vad som skapar engagemang och vad som ger effekt.

Din profil

Vi söker dig som har:

 • Minst tre års erfarenhet av liknande roll på en marknads-, kommunikationsavdelning eller byrå.
 • Mycket god förståelse för konverterande kommunikation samt sökordsoptimerande texter till digitala kanaler.
 • Erfarenhet av att producera kreativt material för sociala mediekanaler, både organiskt och köpt.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
 • Goda kunskaper i Photoshop, InDesign och i Google Analytics.
 • Utbildning inom marknadsföring och kommunikation.
 • Meriterande är kunskap i Premiere Pro och After Effects.

Som person är du kreativ, lösningsorienterad och strukturerad. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team. Du är ordningsam och har förmåga att hantera flera projekt och leveranser samtidigt.

Om företaget

Okej, men vad är GodEl nu igen?

GodEl är Sveriges nionde största elbolag och drivs med ett enda syfte – att göra världen till en bättre plats. Det gör vi genom att sälja förnybar och Bra Miljöval-märkt el, driva energibranschens svar på draknästet, Startup 4 Climate, och kanske framför allt genom att skänka hela vårt årliga överskott till våra välgörenhetspartners. Hittills har vi genererat över 62 miljoner kronor till våra partners så som Rädda Barnen, Barncancerfonden, Naturskyddsföreningen och SOS Barnbyar. Som grädde på moset är vi Sveriges mest ansedda elbolag, vi toppar kontinuerligt hållbarhetsrankingar och är även ett av de mest jämställda bolagen i energibranschen.

Undrar du vem som äger oss? Vi ägs av den svenska stiftelsen GoodCause, vars enda mål är att starta företag och låta vinsten gå till välgörande ändamål.

Vad du får hos oss:

 • Den sällsynta chansen att arbeta på ett företag vars enda syfte är att göra världen till en bättre plats.
 • Ett superengagerat team med olika specialistkompetenser som utgör GodEls kreativa marknadsavdelning.
 • Ett fint kontor i en miljöcertifierad byggnad i centrala Sundbyberg (ett stenkast ifrån tunnelbana, tvärbana, pendeltåg och bussar).
 • Möjlighet att påverka GodEls framtid, i en öppen kultur där nya idéer lyssnas på.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på kontoret i Sundbyberg och möjlighet till distansarbete. Provanställning tillämpas.  Låter tjänsten intressant? Välkommen med din ansökan.

WorkStudio arbetar med kompetensbaserad metodik i sina rekryteringar och hanterar alla kvalificerade ansökningar utan hänsyn till kön, ålder och bakgrund.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Placering
Sundbyberg
Emily de Piro
Kontaktperson
Emily de Piro
0708 43 44 07