Nytt samarbete ska ge mer mångfald i kommunikationsbranschen

Resumé.se skriver om vårt senaste tillskott av samarbeten! Vi är glada att få inleda ett samarbete med Christina Knight i frågor som rör mångfald i kommunikationsbranschen.

WorkStudio som arbetar aktivt med att rekrytera större mångfald till kommunikationsbranschen, och Mad Women Academy, som utbildar samma bransch i frågor om mångfald, inkludering och jämställdhet, ingår nu i ett samarbete.

Vi är fullt medvetna om att det kommer att ta tid, men vi har bestämt oss att vara med och bygga en framtida kommunikationsbransch som ser väsentliga fördelar med inkludering, berättar Emily de Piro. Att samarbeta med Christina Knight, en av branschens mest erfarna talespersoner för de här frågorna, ger oss gemensamt ännu mer kraft och fler möjligheter att driva de här frågorna.

Emily har tillsammans med de två andra grundarna och kollegorna, Jessica Grip och Mia Ljunggren, lång och gedigen erfarenhet inom rekrytering för kommunikationsbranschen med stor branschkännedom, affärsförståelse och förståelse för kundens faktiska utmaning.

Rekrytering är en avgörande del på vägen mot ökad mångfald och inkludering i vår bransch, som tyvärr fortsatt ägs, drivs och definieras av en homogen grupp i samhället, säger Christina Knight, grundare av Mad Women Academy. WorkStudios projekt ’Diversify or Die’ och samarbetet med Järvaskolan ligger precis i linje med Mad Women Academy:s övertygelse om att kunskap och medvetande kring de här frågorna måste förankras tidigt, både hos arbetssökande och arbetsgivare.

Järvaskolans vision är att skapa en värld där alla barn får gå i en bra skola som inspirerar till gränslösa drömmar och motiverar till högre studier. Tillsammans bygger vi nätverk mellan skolans ledning, elever och aktörer i kommunikationsbranschen som t ex Mad Women Academy och All of us, för att utbilda och inspirera till en bättre framtid för alla, fortsätter Emily.

Mad Women Academys online utbildning lanseras i slutet av mars och då inleds också samarbetet operativt med WorkStudio.

Läs även artikeln på resume.se

Se alla nyheter