Referens: Lena Bergqvist, Inhousebyråchef på Svenska Postkodlotteriet

I den klimatsmarta byggnaden Waterfront Building precis bredvid Stockholms centralstation, sitter Svenska Postkodlotteriet. Ett av Sveriges största lotterier, som sedan starten har genererat mer än 13 miljarder kronor till ideella organisationer – tack vare alla som köpt lotter. Postkodlotteriet står också bakom flera populära tv-program, till exempel Postkodmiljonären och Drömpyramiden.

Idag är de 200 anställda och har en kreativ inhousebyrå på 13 personer som producerar kommunikation för alla mediekanaler. Inhousebyrån drivs av Lena Bergqvist, Inhousebyråchef. Hon har lång erfarenhet av chefsroller sen tidigare både på reklam- och inhousebyråer. Hennes drivkraft som chef är att leda team, coacha och inspirera människor, alltid med företagets bästa i fokus. Teamet består av roller som Art Director, Copywriter, Grafiska Formgivare, Produktionsledare med flera.

Inhousebyråns uppdrag är att som kreativa experter vårda och utveckla varumärket och skapa marknadskommunikation som bidrar till att nå Svenska Postkodlotteriets mål och vision. Byrån fortsätter att utveckla Postkodlotteriets kommunikation med ett årligt mål att ha en miljard att dela ut till de 59 förmånstagarna. Lena berättar bland annat att inhousebyrån kommer att bredda samarbetet med övriga Postkodlotteri-länder samt intensifiera deras fokus på online som kanal. Idag finns Postkodlotteriet i Nederländerna, Sverige, Tyskland, Storbritannien och Norge.

Du har lärt känna WorkStudio, både som kandidat när du själv var i process till Postkodlotteriet, men även som kund när vi fått möjlighet att hjälpa dig med rekryteringar till din avdelning. Hur skulle du beskriva samarbetet med WorkStudio?

– Jag fick ett väldigt bra intryck av WorkStudio när jag själv var kandidat. Tydlig information om vad som hände i rekryteringsprocessen och bra feedback. Det gjorde att jag kände mig trygg att använda WorkStudio när jag sedan själv skulle rekrytera. De har bra kunskap om branschen och jag fick snabbt bra kandidater som förslag, hälsar Lena.

Just nu hjälper vi Lena och Postkodlotteriet med en ny stjärna, en Grafisk Designer. Läs gärna mer om tjänsten här.

Se alla nyheter