WorkStudio bygger nätverk i kommunikations­branschen och driver frågan kring mångfald och inkludering.

Från Branschen.se:

Konsultföretaget WorkStudio är specialister på att rekrytera och hyra ut talanger inom marknad, kommunikation och tech, men de har också många initiativ kopplade till mångfald och inkludering.

– Kommunikationsbranschen i allmänhet är alldeles för likriktad, oavsett om vi pratar om ålder, kön, etnicitet eller annorlunda bakgrund och vi tycker det är viktigt att hela branschen tar ett större ansvar, säger Emily de Piro, en av grundarna till WorkStudio.

Tillsammans med landets bästa språkrör inom mångfald, inkludering och lika villkor för alla har WorkStudio skapat ett nätverk för branschens chefer i syfte att vilja förändra och förbättra kommunikationsbranschen till en ljusare framtid för alla.

Nätverket har tagits väl emot av branschen och vi är hedrade att så många ser samma utmaning och vill vara med att förändra situationen, säger Emily.

Läs mer om WorkStudios nätverk DIVERSIFY OR DIE.

Roshanak Fatahian, Co-founder – All of us, Emma Liwergren, HR chef – Sneakersnstuff, Jessica Tan, HR Country Lead – Hewlett Packard Enterprise, Rasmus Bjurström, VD – Forsman & Bodenfors Daily, Linda Woodford, Group Manager H&M Studios – H&M, Emily de Piro, Partner – WorkStudio

Frida Asante, Global Operations Manager Women – H&M, Raisa Räisänen, Chief Marketing Officer – IDEAL OF SWEDEN, Kalitsa Calendralis, Global Operations Manager Identity – H&M, Mariana Sundin, Chief HR Officer – Zound Industries, Johanna Herrman, Chef marknad och kommunikation – Länsförsäkringar Stockholm

Nätverket är ett långsiktigt projekt med målet att växa i antal medlemmar för varje år. Nätverket fungerar som en injektion av ny kunskap från dem bästa i ämnet samt att förankra hur det faktiskt ser ut på våra marknads- och kommunikationsavdelningar samt på byråerna idag. Idag är det knappast någon som inte känner till vinsterna med jämställda och inkluderande arbetsplatser, men det kan vara svårt att bryta normer.

Vi lyfter på stenar, diskuterar framgångar och utmaningar i ämnet och vi ger cheferna stöd och verktyg till att kunna göra mer. Vi inspirerar och bidrar med kunskap i ämnet. Cheferna ger oss en inblick i sin vardag. Tillsammans kan vi förändra branschens beteende för alltid, hälsar Emily.

Nätverket består idag av cheferna:

Roshanak Fatahian, Co-founder – All of us

Helya Riazat, Rektor – Järvaskolan

Rasmus Bjurström, VD – Forsman & Bodenfors Daily

Jessica Tan, HR Country Lead – Hewlett Packard Enterprise

Linda Woodford, Group Manager H&M Studios – H&M

Frida Asante, Global Operations Manager Women – H&M

Kalitsa Calendralis, Global Operations Manager Identity – H&M

Raisa Räisänen, Chief Marketing Officer – IDEAL OF SWEDEN

Manel Rodrick, Development Leader – Järvaskolan

Johanna Herrman, Chef marknad och kommunikation – Länsförsäkringar Stockholm

Jenny Kaiser, Vice VD – Åkestam Holst

Emma Liwergren, HR chef – Sneakersnstuff

Mariana Sundin, Chief HR Officer – Zound Industries

Läs hela artikeln här.

Se alla nyheter